28 december 2007

Basisschool uitgebrand

Zoetermeer– Vanavond rond elf uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een basisschool aan de Schansbos. Hierbij is niemand gewond geraakt.
Bij de alarmcentrale kwam een brandmelding binnen via een particuliere alarmkamer. Kort daarop kwam er een melding van een buurtbewoner binnen dat er grote vlammen te zien waren in het school gebouw van de Vrije School.
Bij aankomst van de brandweer werd het duidelijk dat er meer brandweer materieel nodig was.
Door de stevige wind en hevige rook ontwikkeling kwamen nabij gelegen woningen in de rook te staan. Hierop heeft de brandweer in samenwerking met de politie de bewoners van deze woningen ontruimd. In totaal zijn er twaalf woningen ontruimd. De brand breidde zich door de wind in een snel tempo uit, waarop de brandweer op verschillende locaties om het gebouw de brand onder controle moest krijgen. Door extra dikke toevoerslangen met water in te zetten en twee hoogwerkers kon dit gerealiseerd worden.
De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand niet op de nabij gelegen woningen is overgeslagen. Helaas is de basisschool uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd.
Ongeveer twintig bewoners zijn door een bus naar Snowworld vervoerd voor opvang. Zij kregen later te horen dat ze niet terug konden naar hun woningen vanwege de rookvorming in en om hun woningen. Voor deze mensen is een slaapgelegenheid aangeboden om de nacht door te brengen.

Melding: 22.50Uur
Ter plaatse: 22.56Uur
Brand meester: 02.20Uur
Einde incident: Nog niet bekend bij opmaak van dit bericht
Ingezet personeel:75
Ingezette voertuigen:22

Geen opmerkingen: