31 mei 2013

Vijf nieuwe strandvoertuigen

De Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) heeft in gebruik genomen ten behoeve van strandveiligheid. Vier oranje voertuigen zullen tijdens het strandseizoen worden gebruikt door de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). Met het vijfde rode voertuig, wordt de brandweer in Scheveningen -wanneer de HVRB niet op het strand aanwezig is- ingezet bij meldingen van een drenkeling in zee.
Overhandiging aan de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade Vrijdag 31 mei 2013 overhandigt de VRH worden de vier gloednieuwe strandjeeps aan de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). De HVRB gebruikt de voertuigen tijdens het strandseizoen van 15 mei tot 15 september. De nieuwe strandvoertuigen zijn, anders dan de afgeschreven oude voertuigen, voorzien van rescue boards.Vorig jaar werden tevens vijf nieuwe strandposthuizen voor de HVRB officieel geopend; in Kijkduin ter hoogte van het Roompot vakantiepark en het Deltaplein. In Scheveningen ter hoogte van de Duivelandsestraat, de Keizerstraat en het Zwarte Pad.
Brandweer in Scheveningen toegerust voor oppervlakte reddingen
Wanneer de reddingsbrigade niet op het strand aanwezig is, wordt de brandweer gealarmeerd bij een drenkeling in zee. Het speciale duinvoertuig van de brandweer met vier manschappen en de strandjeep (die voor dit doel in de uitruk van Scheveningen staat) met twee manschappen rukken dan uit. De strandjeep is voorzien van zijn twee rescue boards met wetsuits, handschoenen, schoenen, flippers en rescuetubes. Hiermee kan de redding op zee uitgevoerd worden. 


Geen opmerkingen: