10 oktober 2008

Opening brandweerkazerne Pijnacker-Nootdorp

Vandaag is de nieuwe brandweerkazerne Pijnacker-Nootdorp feestelijk geopend aan de Nootdorpseweg 4 Voor de feestelijke opening waren er toespraken van de burgermeester R. Buddenberg en brandweercommandant van de brandweer Haaglanden Rob Brons.
Burgermeester R.Buddenberg roemde het mooie gebouw en was dan ook bijzonder trots om dit gebouw te openen. Alleen vond hij het jammer dat de burgers van Pijnacker-Nootdorp het pand niet gelijk vanaf de weg kunnen bewonderen, maar ooit komt er in de toekomst een doorgaande weg naast te liggen dus er is nog hoop. Brandweercommandant Rob Brons roemde de samenwerking tussen Pijnacker en Nootdorp. Zeker nadat de brandweer Leidscheveen erbij kwam en de brandweer Nootdorp overbodig werd. Na de toespraken kwam ook nog even de architect aan het woord. Hij vond het belangrijk om veel openheid in de kazerne te geven met als middenpunt de uitrukhal, want daar gaat het allemaal om. Hij bood de spuitgasten voor in de kantine een ouderwetse flipperkast aan, bijgenaamd de "fireball" Na deze toespraak volgde er een korte demonstratie van 2 dansers die vuur spuuwde.
Hierna kwam de eerste tankautospuit (834) met prio 1 aanrijden met daarin de burgermeester. Hij ontkurkte een symbolisch een grote fles waaruit er vele ballonen uitstroomde waarna de rest van de voertuigen met toeters en bellen kwamen aanrijden. Na de opening was er tijd voor een hapje en een drankje, en het hele gebouw kon bekeken worden

Geen opmerkingen: